Välkommen till Alent Academy i Luleå den 7- 8 november 2017

Alent Academy går av stapeln på Clarion Hotel Sense i Luleå den 7 - 8 november 2017. Denna utbildning riktar sig även till dig som i dagsläget inte använder Alents styrsystem men är intresserad av virkestorkning. Som vanligt så börjar och avslutar vi med lunch. Det är ett spännande och blandat program med många intressanta ämnen och talare. Här kommer några punkter från programmet:

Anders Nordmark, Setra Rolfs Kalix pratar om energioptimering och potentialen för ett sågverk med förbättrad torkning.

Thomas Karlsson, AB Karl Hedin Karbenning berättar om virkestorkning och kvalitetsuppföljning.

Alent har i år lanserat helautomatisk dynamisk virkestorkning som möter sågverkskundernas kvalitetskrav. Vi kommer med praktikfall att visa hur det fungerar i några intressanta torkfall:

Roland Lagerberg, Stenvalls Trä Sikfors visar hur man på ett rationellt sätt skapar torkscheman för komponentämnen, t ex 34x112 13% och kalibrerar Alents beröringsfria fuktkvotsmätare WMC.

Håkan Eliasson, Setra Rolfs Kalix berättar om hur man torkar sidved på bästa sätt för tryckimpregnerat.

Stig Persson, Setra Malå berättar om hur man torkar golvvirke.

Hans Hannlöv, Alent Dynamic berättar om värmemätaren och Lennart Nilsson, Stenvalls Trä Sikfors berättar om erfarenheter av värmemätaren på plats.

Martin Haller, Alent Dynamic ger ett smakprov på skräddarsydda kvartalsrapporter.

Vi kommer också att jobba med olika praktiska case och vad man kan lära av dessa. Alent Dynamic® har alla parametrar och adaptiva funktioner för egenskapsstyrd torkning lagrat per kundprodukt. Det är en förutsättning för självlärande optimering och visar hur Alent Dynamic® har vidareutvecklats från tidigare styrsystemet Alent DryTec.

Aktiviteten denna gång kommer att vara lagkamp på Segway i Arcushallen. Må bästa lag vinna!

Kursen kostar 5.990 SEK och i avgiften ingår utbildning, mat och aktivitet. Boendet och resor till och från Luleå står ni själva för. Ni har möjlighet att boka boendet på Clarion Hotel Sense via Alent till ett subventionerat pris. Enkelrum inkl. frukost kostar 900 kr/rum och dubbelrum inkl. frukost kostar 1 200 kr/rum. Sista anmälningsdag är fredag den 20 oktober. OBS! Anmälan är bindande.

Anmäl dig gärna till Alent Academy via länken här eller kontakta Ulrika Jäderholm på tel.0920-40 70 51 eller ulrika.jaderholm@alentdynamic.se

Bekräftelse på bokningen skickas till er via e-post.
 

Välkomna!