Alent ökar i Europa

Alent Dynamic inleder ett partnerskap med InnoEnergy för att boosta försäljningen i världen och förstärker samtidigt säljkåren i Europa. Rainer Hofer, Alents säljare i de tysktalande länderna får till att börja med hjälp av Denis Boissau i Frankrike. Denis kommer sedan även att arbeta i andra fransktalande områden.

“Vi förstärker våra resurser för att möta ett ökat intresse för vår unika torkmetod som fått stort genomslag för torkningen av softwood. Nu är också hardwood på gång efter många lyckade installationer. Fördelarna med pumptorkning av hardwood ser ut att vara ännu större än softwood.

InnoEnergys BoostWay kommer lägligt när vi nu lanserar flera nyheter på energistyrningsområdet samt breddar våra samarbeten med flera torktillverkare och dessutom erbjuder kraftfulla verktyg för stora träkoncerner som vill effektivisera sin virkestorkning” säger Peder Björkman, VD Alent Dynamic.

Säljare Europa 2A.png

Torkning av Eucalyptus nitens med Alentstyrning i LTUs forskningstork

CT-scannern LTU Skellefteå liten.png

Eucalyptus nitens sägs vara världens mest svårtorkade träslag. Det är snabbväxande, miljövänligt och därför vanligt i stora skogsplantager. Efter Alents framgångar med pumptorkning av Pinus Radiata i Chile startades ett 2-årigt projekt som finansierats av EUREKA/Vinnova och Alent Dynamic i Sverige och CORFO, TSST Energy och CMPC i Chile för att utveckla en metod för industriell torkning av Eucalyptus nitens.

Ett stort antal Eukalyptusplank har sågats i Chile och frysfraktats till LTU Skellefteå där det torkats i flera satser, både konventionellt och med Alents pumpstyrning. Forskningstorken på bilden har en CT-scanner och man kan följa vad som händer inuti virket under torkningen. Konventionell torkning dömdes ut på grund av sprickbildning och kollaps medan pumpningen visade lovande fenomen som vi kunde bygga vidare på.

Under sista året har flera pumptorkningar genomförts i full skala i ett av CMPCs sågverk i Chile med fjärrstyrning från Alent i Luleå med mycket bra resultat. Vi förväntar oss att Eucalyptus kommer att pumptorkas på många ställen i världen och att vi får se golv, möbler och andra produkter tillverkade av det vackra träslaget.

Mer kunskap har vunnits i pumptorkningsmetoden och några kompletteringar har gjorts i Alents styrsystem som nu också blir användbara vid all slags virkestorkning.

Viktigt handslag för en bättre miljö

OS Panto och Alent Dynamic har stora framgångar med en ny supereffektiv kammartork med Alent Dynamic® torkprocess. Luca Cadamuro, marknadschef hos den italienska torktillverkaren OS Panto, till vänster på bilden, och Alent Dynamics VD Peder Björkman, sluter ett nytt avtal om uppgradering av 10 torkar och utveckling av ett system för energioptimering på sågverk.

OS Panto har tidigare i år köpt tio Alent Dynamic® till torkar med nya lösningar för extra låg energiförbrukning och fler är på gång.

Luca Cadamuro håller en presentation på Alent Academy och det går bra att boka tid med honom på fm den 13 november i Luleå för att se hur en befintlig tork kan effektiviseras.

Luca o Peder.JPG

Viktigt handslag med PGS Group

I december 2017 besökte ledningen för PGS Group norra Sverige för att utvärdera ny energieffektiv teknik för virkestorkning. Eric Björkman bad då att få skaka hand med PGS Groups vd Luc Grauwet för att ha en bild till pressreleasen när dom så småningom skulle besluta sig för att köpa av Alent – därför den muntra stämningen!

Nu har PGS Group beställt fyra Alentsystem efter att ha provkört en längre tid under ledning av Teknikchefen Ruben Coene. Två av dessa system skall monteras i nya torkar som är under uppförande.

Eric Björkman skakar hand med PGS Group vd Luc Grauwet. Med på bilden är också Teknikchefen Ruben Coene (t.h) och PGS Groups Energikonsult (t.v).

Eric Björkman skakar hand med PGS Group vd Luc Grauwet. Med på bilden är också Teknikchefen Ruben Coene (t.h) och PGS Groups Energikonsult (t.v).

Alent Academy 13-14 november 2018

Välkommen till Alent Academy den 13-14 november på Clarion Hotel Sense i Luleå! Vi träffas kl.11.00 på tisdag och avslutar med lunch kl.12.00 på onsdag.

Alent Dynamic® automatiska torkprocess är driftsäker och parerar för normala variationer i virke, klimat och energitillförsel. Varje kundkvalitet kan fintrimmas var för sig utan att påverka andra torkprogram. På Alent Academy visar vi våra nyheter och lär av varandra hur torkningen kan göras bättre. Det finns alltid något nytt att lära sig! Varje förbättring som införs i torkprogrammen kommer för varje torksats att arbeta för bättre resultat och nöjdare kunder. Det kommer även att skapa ett mervärde som ökar med tiden. Att få träffa andra torkskötare och utbyta erfarenheter är också en viktig del av Alent Academy.

Dag 1 är tyngdpunkten på genomgångar och workshops kring trimning av torkprogram och praktiska tips. Vi gör en torkningsanalys av senaste kvartalets torkningar på ett sågverk och diskuterar åtgärder. Meddela oss om ni vill att vi analyserar er torkning. 

Dag 2 fortsätter vi med genomgångar och workshop kring trimning av torkprogram och praktiska tips. 

Under Alent Academy-dagarna visar vi också nyheter kring vår energistyrning på sågverk och Alents styrning för kanaltorkar. Vi kommer även att ha gästföreläsare.

Kursen kostar 5.990 SEK och i avgiften ingår utbildning, mat och aktivitet. Boendet och resor till och från Luleå står ni själva för. Ni har möjlighet att boka boendet på Clarion Hotel Sense via Alent till ett subventionerat pris. Enkelrum inkl. frukost kostar 900 kr/rum och dubbelrum inkl. frukost kostar 1 200 kr/rum. Sista anmälningsdag är fredag den 12 oktober. OBS! Anmälan är bindande.

Anmäl dig gärna till Alent Academy via den här länken eller kontakta Ulrika Jäderholm på tel.0920-43 01 02 eller ulrika.jaderholm@alentdynamic.se

Bekräftelse på bokningen skickas till er via e-post.

Välkommen!