skog3.jpg
 
alentdroplogo

Vi är Alent Dynamic®

Vi utvecklar styrsystem och hårdvaruteknologi för virkestorkning.

 

Virkestorkning är den sista och absolut svåraste fasen vid förädlingen av trä. Vår mission är att ständigt utveckla och förbättra den processen för att hjälpa våra kunder producera trä med ännu högre kvalitet, till en betydligt lägre kostnad och med lägre miljöpåverkan.

Trycksatt varmvattenbasning var vår första innovation, men Alent Dynamic®-metoden för virkestorkning är utan tvekan vår främsta – och den mest betydande innovationen hittills inom branschen.

 
 

Våra kunders affärsintressen och sociala ansvar går hand i hand

Vi anser att vår approach gällande virkestorkning kommer vara industristandard inom en snar framtid; detta då den inte bara ökar lönsamheten genom att minska energikostnaderna och förbättra produktens kvalitet, utan även effektiviserar torkprocessen samtidigt som metoden har en enormt positiv inverkan på samhället.

För miljön och intilliggande kommuner är en investering i Alent Dynamic®-tekniken 20 gånger mer värdefull än en investering i ny vindkraft.

 
 

Utveckling och framtida innovation

Vi fortsätter att innovera och utveckla vår teknologi. Vi arbetar i ett nära samarbete med forskare och sågverk för att hitta den bästa vägen framåt. Vissa förbättringar är små och iterativa, men även dessa gör en stor skillnad i det långa loppet.

Övriga, likt Alent Dynamic® – vårt toppmoderna styrsystem för oscillerande virkestorkning – är de framsteg som revolutionerar en hel industri och genomgående förändrar inverkan som industrin har på miljön och dess omgivning.

Vi är stolta över vad vi har åstadkommit hittills, men vi är långt ifrån färdiga. Förvänta er mycket mer av Alent Dynamic® inom de kommande åren.

 

staffan-ruuth.png

Staffan Ruuth, VD Alent Dynamic®

 
about-img02.jpg

"För miljön och intilliggande kommuner är en investering i Alent Dynamic®-tekniken 20 gånger mer värdefull än en investering i ny vindkraft."