Kick off för Alent Academy

Ett stort tack till alla som deltog i Alent Academy på Klubbviken den 24-25 maj! Det var två fullspäckade dagar där torkskötare, torktillverkare, testpiloter och forskare möttes. Alent Academy ersätter våra tidigare Torkklubbsmöten.

Att torkskötarens roll på ett sågverk är jätteviktig råder ingen tvivel om. Rätt torkat virke innebär stora vinster för sågverket och även för slutkunden.

Intresset för trä som material ökar kraftigt och arkitekterna har fått upp ögonen för detta miljövänliga alternativ. I och med det ställs också nya krav från slutkunden. 

Alent Dynamic® är vårt nya kraftfulla styrsystem med många möjligheter som vi är väldigt stolta över. Med WMC:n, den mjukvarubaserade fuktkvotsmätaren hjälper vi dig att träffa rätt fuktkvot - tillsammans är dessa två en oslagbar kombination.

Vi har även tagit fram en kvalitets- och miljöstämpel så att våra kunder skall kunna visa att de producerar virke av högsta möjliga kvalitet och samtidigt minskar sin påverkan på miljön avsevärt. För att kunna åtnjuta denna stämpel krävs att man har genomgått och blivit godkänd i två av tre steg i Alent Academys utbildningsprogram. De tre stegen är: Alent Academy Guld, Alent Academy Platina och Alent Academy Diamant.

Vi ser fram emot att få jobba vidare med nuvarande och nya kunder!

Några av deltagarna på Alent Academy.

Några av deltagarna på Alent Academy.