Alent Academy 13-14 november 2018

Välkommen till Alent Academy den 13-14 november på Clarion Hotel Sense i Luleå! Vi träffas kl.11.00 på tisdag och avslutar med lunch kl.12.00 på onsdag.

Alent Dynamic® automatiska torkprocess är driftsäker och parerar för normala variationer i virke, klimat och energitillförsel. Varje kundkvalitet kan fintrimmas var för sig utan att påverka andra torkprogram. På Alent Academy visar vi våra nyheter och lär av varandra hur torkningen kan göras bättre. Det finns alltid något nytt att lära sig! Varje förbättring som införs i torkprogrammen kommer för varje torksats att arbeta för bättre resultat och nöjdare kunder. Det kommer även att skapa ett mervärde som ökar med tiden. Att få träffa andra torkskötare och utbyta erfarenheter är också en viktig del av Alent Academy.

Dag 1 är tyngdpunkten på genomgångar och workshops kring trimning av torkprogram och praktiska tips. Vi gör en torkningsanalys av senaste kvartalets torkningar på ett sågverk och diskuterar åtgärder. Meddela oss om ni vill att vi analyserar er torkning. 

Dag 2 fortsätter vi med genomgångar och workshop kring trimning av torkprogram och praktiska tips. 

Under Alent Academy-dagarna visar vi också nyheter kring vår energistyrning på sågverk och Alents styrning för kanaltorkar. Vi kommer även att ha gästföreläsare.

Kursen kostar 5.990 SEK och i avgiften ingår utbildning, mat och aktivitet. Boendet och resor till och från Luleå står ni själva för. Ni har möjlighet att boka boendet på Clarion Hotel Sense via Alent till ett subventionerat pris. Enkelrum inkl. frukost kostar 900 kr/rum och dubbelrum inkl. frukost kostar 1 200 kr/rum. Sista anmälningsdag är fredag den 12 oktober. OBS! Anmälan är bindande.

Anmäl dig gärna till Alent Academy via den här länken eller kontakta Ulrika Jäderholm på tel.0920-43 01 02 eller ulrika.jaderholm@alentdynamic.se

Bekräftelse på bokningen skickas till er via e-post.

Välkommen!

Ny order på Trä & Teknik

OS Panto har stora framgångar med sin supertork och det ger order till Alent som nu får leverera 2 nya Dynamic® torkprocesser och byta till Dynamic® i 10 befintliga torkar. Ett system för värme- och eldistribution skall också levereras av Alent.

Under sommaren har OS Panto levererat fyra nya supertorkar med Alent-styrning till Ladenburger i Tyskland.

 Peder Björkman, Alent och Luca Cadamuro, OS Panto gläds övers nya affärer på supertorkar.

Peder Björkman, Alent och Luca Cadamuro, OS Panto gläds övers nya affärer på supertorkar.

Detta händer i vår monter B04:32 på Trä & Teknik 2018

Nu är det snart dags för Trä & Teknik i Göteborg och vi ser fram emot att få träffa gamla som nya kunder och kollegor i branschen.

Under mässdagarna har du möjlighet att i vår monter delta i miniseminarier och lära dig mer om;

Pumptorkningens möjligheter för ditt sågverk. Vad innebär pumptorkningen, hur fungerar det, vilka är fördelarna och vad kan ni göra för vinster? Här finns möjlighet att få svar på alla dina frågor kring pumptorkning. Tid 20 minuter.

Nyheter i Dynamic®. Passa på att lära dig mer om Alent Dynamic® torkprocess och dess finesser. Vi presenterar nya funktioner och tips och trix. Tid 20 minuter.

Alent Q-rapport. Lär dig mer om Q-rapporten och vilken information man kan få ut. Det är ett otroligt bra verktyg som ger dig värdefull information för ständiga förbättringar av torkningen. Kan man hitta brister i torkarna? Hur nyttjar vi torkarna? Hur effektivt torkar vi våra produkter? Var finns möjlighet till kvalitetshöjning på det torkade virket? Godhetstal? Förågeställningen kan vara oändlig. Tillsammans med er utformar vi Alent Q-rapport enligt era behov. Tid 20 minuter.

Anmäl dig gärna i förväg via vår webb till seminarierna.

Naturligtvis är du välkommen via vår monter med alla slags frågor och funderingar. Och har du inga frågor - kom via oss ändå och säg hej.

Luca Cadamuro från den italienska torktillverkaren OS Panto finns på plats i vår monter från kl.13 på onsdagen och hela torsdagen (29-30/8). Fråga honom om virkestorkar, deras Super TC Tunnel och ombyggnationer av torkar till högre kapacitet via kondensatorer.

Jonas Hellström från Omron kommer också att finna i vår monter under mässdagarna. Ni hittar även en mobil Omron robot i vår monter. Kom förbi och titta på vår flitiga medhjälpare.

På tisdag kl.14.00 håller Martin Haller från Alent och Thomas Karlsson från AB Karl Hedin, Karbenning ett föredrag på teknikscenen i B-hallen om "Automatisk virkestorkning med fokus på leveranskvalitet".

Här på vår hemsida kan du hämta en kostnadsfri entrébiljett till mässan.

Välkommen!

 

Alent är en av finalisterna i årets E-Prize!

Vi är mycket stolta över att vara en av tre finalister i årets E-Prize i kategorin Energieffektivisering säger Alents vd Peder Björkman.

E-Prize är Sveriges största energipris för näringslivet och som i år firar 10 år. Priset är instiftat av Veckans Affärer och E.on. Vinnarna meddelas på konferensen Go Greentech i Stockholm den 11 oktober och då får konferens-deltagarna även rösta fram vilken av finalisterna som får Folkets pris.

E-Prize finalistfrukost

E-Prize 2018 logga.jpg

Semestertider

Nu är det semestertider och så även för oss. Vi finns här under hela sommaren men med en reducerad personalstyrka under vecka 29-32. 

Under kontorstid når ni;

Peder Björkman på 0920-43 01 00 eller peder.bjorkman@alentdynamic.se.
Till honom vänder ni er med tekniska frågor.

Eric Björkman på 0920-43 01 01 eller eric.bjorkman@alentdynamic.se.
Till honom vänder ni er med torktekniska frågor.

Vid akuta ärenden kvällar och helger kan ni mejla support@alentdynamic.se eller skicka ett sms på 070-544 12 48.

 Det går även bra att använda ovanstående e-postadress vid beställning av reservdelar.

Trevlig sommar!
 

sommarang.jpg